Angereds Brukshundklubb

Viltspår i teori

Lördag 24 april klockan 11:00 har du möjlighet att lära dig om regler, jaktetik, träningsupplägg, material samt övrigt som rör viltspår/blodspår.

Håller i kursen gör Eva Sjölinder-Hansson, vars bakgrund inom spår sträcker sig 20 år tillbaka. Eva har jägarexamen och har gått specialkurser på Öster Malma - Jägarförbundets kursgård.
 
- Genom åren har jag lagt cirka 20 000 spår, spårat fram 25 till 30 champions och gått med egna hundar i skarpa eftersök, säger hon.
 
Efter teorikursen kommer Eva även att visa spårläggning.
 
Beräknad tidsåtgång för alltsammans: 1,5 timmar.
 
Teorikursen kostar 50 kronor och betalas till Eva på plats, helst då med swish. Vi erbjuder ingen fika vid kurstillfället, men drickor finns att köpa. "Regler för viltspår" kommer också att finnas till försäljning för endast 25 kronor.
 
På grund av Coronapandemin har vi valt att begränsa antalet deltagare till sju stycken, för att ordentliga avstånd ska kunna hållas. Av samma anledning ber vi samtliga kursdeltagare att inte ta med sig extra familjemedlemmar på kursen. En person per hund är det som gäller. Kursen körs utomhus - oavsett väder - och handsprit kommer att finnas på plats.
 
Vill du i ett senare skede gå vidare med spår så har Eva möjlighet till det i närheten av sin bostad, som ligger cirka 8 kilometer från Angereds Brukshundklubb.
 
Välkommen!

Kursanmälan

Fyll i din anmälan och skicka in den nedan!