Angereds Brukshundklubb

Rallylydnad - steg 2

 
Upplägg

Alla hundar och raser kan träna! Rallylydnad fungerar bra såväl för riktiIMG_5383gt stora hundar som för riktigt små. Även äldre hundar passar att tränas, många hundar som är "pensionerade" i andra grenar övergår till rallylydnad när de kommit upp i åren.

Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana.

Kika gärna in på: https://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/rallylydnad/

 

Steg 2

I Fortsättningsklass bär inte hunden något koppel, man får prata och visa sin hund med handtecken vad den ska göra under banans gång.

Rallylydnad fortsättningsklass kurs passar dig som vill fortsätta träna rallylydnad och har lärt in momenten som finns i nybörjarklass.


Vi varvar teori och praktik. Vi jobbae vidare med uthållighet och inlärning av momenten som finns med i rallylydnad fortsättningsklass.

Förkunskap: rallylydnad nybörjarklass.

 

Kursen kommer att hållas av Marie Österblom, som bland annat är certifierad SBK-allmänlydnadsinstruktör, certifierad hundinstruktör och certifierad rallylydnadinstruktör (från grund till mästarklass) via Royal Dog Education. Till vardags driver hon Ale Hundservice AB och är verksam i Ale Brukshundklubb.

Med sin Golden retriever Nisse, 4 år, tränar och tävlar Marie mästarklass i rallylydnad och lydnad. För tillfället går hon en Hooperskurs och har provat like olika sporter så som nosework, specialsök och viltspår.

Med sin Australien Shepard Todd, 1 år, är tanken att starta lydnad och bruks (lydnad och spår).

- Vi har gått specialsök, uppletandekurs och kommer också sikta en del på rallylydnaden, säger Marie.

 

Datum

Torsdag 7 oktober 18:00-19:30

Torsdag 14 oktober 18:00-19:30

Torsdag 21 oktober 18:00-19:30

Torsdag 28 oktober 18:00-19:30

Torsdag 4 november 18:00-19:30

 

Minst antal deltagare: 4

Max antal deltagare: 6

 
Pris

Icke medlem: 1 625 kronor

Medlem: 1 125 kronor

 

Ordinarie medlemskap kostar 590 kronor per år. Av dessa pengar går 400 kronor till förbundet och 190 kronor till vår klubb. Som medlem får du en mängd rabatter, sex nummer av tidningen Brukshunden samt tillgång till klubbens ytor och redskap för egen träning.

Om du ännu inte är medlem, men önskar bli så fyller du i digitalt formulär här.

Var noga med att välja Angereds Brukshundklubb i steg två.

Därefter betalar du endast 1 125 kronor för själva kursen.

 

Skicka in din anmälan nedan och invänta sedan svar från oss. Om du får en plats på kursen så betalar du kostnaden för den till PG: 73 79 94 - 4 senast två veckor innan kursstart. Märk inbetalningen med "Rallylydnad - steg 2" och ditt namn. Anmälan är bindande och kursavgift betalas endast tillbaka vid uppvisande av sjukintyg för antingen ägare eller hund.

Vaccinationsintyg skall medföras till kursstart.

 

Varmt välkommen!

 
Frågor?

Kontakta oss på styrelsen@abhk.se.

Kursanmälan