Angereds Brukshundklubb

Rallylydnad - steg 1

 
Upplägg

Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Alla hundar och raser kan träna! Rallylydnad fungerar bra för såväl rikti2013-05-12 Maria och Lucas på Rally fotograf Olivia Wennerstrand (3)gt stora hundar som för riktigt små. Även många hundar som är "pensionerade" i andra grenar övergår till rallylydnad när de kommit upp i åren.

 

Steg 1

På den här kursen kommer vi att blanda teori med praktik och lära oss de moment och skyltar som ingår i nybörjarklassen. I den är hunden kopplad och man får prata och visa sin hund med handtecken vad den ska göra under banans gång.

Vid de fyra första tillfällena kommer vi gå igenom skyltarnas betydelse och tillhörande moment samt övningar för bakdelskontroll, ingångar med mera. Femte tillfället, kommer vi som avslutning gå en komplett nybörjarbana.

Förkunskap: god vardagslydnad.

 

Kursen kommer att hållas av Marie Österblom, som bland annat är certifierad SBK-allmänlydnadsinstruktör, certifierad hundinstruktör och certifierad rallylydnadinstruktör (från grund till mästarklass) via Royal Dog Education. Till vardags driver hon Ale Hundservice AB och är verksam i Ale Brukshundklubb.

Med sin Golden retriever Nisse, 4 år, lyckades hon kamma hem ett Rallylydnads-championat under hösten 2021 och uppflyttning till klass 1 i lydnad. För övrigt har de provat lite olika sporter så som nosework, specialsök, viltspår och hoopers.

Med sin Australien Shepard Todd, 18 månader, är tanken att starta lydnad och bruks (lydnad och spår). Under hösten 2021 blev de färdiga för att få starta rallylydnadstävling i fortsättningsklass.

 

Datum

Torsdag 1 september 18:00-19:30

Torsdag 8 september 18:00-19:30

Torsdag 15 september 18:00-19:30

Torsdag 22 september 18:00-19:30

Torsdag 29 september 18:00-19:30

 

Minst antal deltagare: 4

Max antal deltagare: 6

 
Pris

Icke medlem: 1 750 kronor

Medlem: 1 250 kronor

 

Ordinarie medlemskap kostar 600 kronor per år. Av dessa pengar går 400 kronor till förbundet och 200 kronor till vår klubb. Som medlem får du en mängd rabatter, sex nummer av tidningen Brukshunden samt tillgång till klubbens ytor och redskap för egen träning.

Om du ännu inte är medlem, men önskar bli så fyller du i digitalt formulär här.

Var noga med att välja Angereds Brukshundklubb.

Därefter betalar du endast 1 250 kronor för själva kursen.

 

Genom att fylla i kursformuläret nedan så accepterar du våra kursvillkor.

 

Normalt svarar vi på kursanmälningar inom två arbetsdagar.

 

Varmt välkommen!

 
Frågor?

Kontakta oss på styrelsen@abhk.se.

Kursanmälan