Angereds Brukshundklubb

Anslagstavla

Promenera med Angereds Brukshundklubb (Smörvattnet)

 

Vi är nyfikna på dig och din hund! Kom och promenera med oss! Söndag 18 april klockan 12:00 träffas vi vid Smörvattnets parkeringsplats och går sedan gemensamt runt sjön. Promenaden är cirka 3,5 kilometer lång och går genom vacker och hyfsat enkel terrräng. Viss väta kan dock finnas, så bra på fötterna är ett måste.

Vi går med bra avstånd till varandra och inga hundar hälsar på varandra - ifall ägarna inte har kommit överens om detta.

122169574_10157551464832212_7569191669410650971_n

Anmälan görs här.

På grund av rådande restriktioner ligger en begränsning om max åtta deltagare, inklusive representant från Angereds Brukshundklubb. Av den anledningen ber vi dig att klicka i att du kommer först när du är säker på att du vill vara med samt att inte bara dyka upp utan att ha anmält dig.

Väl mött!

 


Hund i bil

 

Hund i bilDet kan tyckas självklart, men många missar säkerheten när deras hund är medpassagerare i bilen. Har du koll på vad som gäller?

 

Vid förflyttning i ett fordon är det du som förare som ansvarar för att samtliga i bilen åker med på ett tryggt sätt. Med andra ord måste även husdjur färdas fastsatta. Det finns olika sätt att lyckas med detta och nedan listar vi de främsta.

 

Säkerhetssele

Välj en som är krocktestad samt har breda, vadderade remmar som inte skär in i hundens päls och huden under den. Använd sedan selen varje gång ni åker bil och sätt fast din hund ordentligt i baksätet, så att den är på tryggt avstånd från krockkuddarna. Om du hemskt gärna vill resa med din kamrat bredvid dig, behöver du ta bilen till en verkstad och låta auktoriserad personal avaktivera krockkudden på passagerarsidan i framsätet. Den kan annars vara farlig för din hund eftersom den löses ut med ofantlig kraft vid olycka.

 

Transportbur

Säkerhetssele i all ära, men hundar och andra djur färdas egentligen allra säkrast i en transportbur i bagageutrymmet. Köp en krocktestad sådan i rätt storlek, ställ den så att du och din hund kan se varandra och förankra den väl.

 

Övriga rekommendationer vid transport

När du reser med din hund i bil behöver du tänka på fler saker än hur den färdas på ett säkert vis. Var exempelvis noga med att:

  • Stanna och rasta din hund med jämna mellanrum
  • Undvik att lämna den ensam i bilen
  • Se till att skapa skugga genom att sätta upp solskydd över fönsterna
  • Ge vatten och mat vid längre resor
  • Låt inga föremål ligga löst i bilen – dessa kan orsaka stor skada vid en krock

 


Välkommen till anslagstavlan

 

Vad kul att du har hittat hit!

Här kommer vi i styrelsen dela med oss av lite gott och blandat. Det blir exempelvis nyheter om vad som händer på klubben, träningstips, faktatexter, presentationer av våra instruktörer och information om diverse hundhändelser som kan vara intressanta.

Vi hörs!

 RSS