Angereds Brukshundklubb

Anslagstavla

Vi söker styrelsemedlemmar

 

Är du intresserad av att vara en del av styrelsen 2023? Vi planerar mycket kul framöver och söker efter personer som vill hjälpa till med stort som smått.

Att vara med i styrelsen för vår klubb innebär inte att du behöver lägga all din fritid på föreningen, men kanske kan du vara funktionär på tävling ibland eller är bra med en hammare? Kanske vill du vara med och arrangera aktiviteter, planera kurser eller bidra på annat vis?

Oavsett roll i styrelsen så har du möjlighet att påverka allt som rör klubben och verksamheten. Uppdraget är däremot ideellt. Du får alltså inte betalt i pengar. Din lön är istället en klubb som fortsätter att utvecklas och vara värdefull för såväl dig själv som andra medlemmar och alla våra hundar.

Hör av dig till oss på styrelsen@abhk.se ifall du kan tänka dig att ställa upp.


Årsmöte

 

Det har återigen varit ett fint år för klubben, med många förbättringar och glädjeämnen, och nu är det dags att summera året samt blicka framåt mot 2023. Detta gör vi under årsmötet, vilket hålls måndag 20 februari klockan 18:30 i klubbstugan! Som medlem är du välkommen att vara med och lyssna på informationen som ges, framföra önskemål och fatta beslut om vår förening. Vi kommer också berätta vilka som blir årets klubbmästare och dela ut priser till dessa.

Planerar du att dyka upp? Maila då oss på styrelsen@abhk.se och meddela att du tänker närvara. Vi bjuder alla anmälda deltagare på fika.

Dagordning och övriga handlingar skickas digitalt en vecka innan mötet. Vi kommer inte dela ut rapporter eller liknande under själva mötet.

Hoppas att vi ses!


Fixardag 9 oktober (11-16)

 
Det har blivit dags för höstens fixardag och vi hoppas att så många medlemmar som möjligt kommer och hjälper till!
 
På agendan står bland annat att fixa till de planer där vildsvinen har bökat, kapa träd och buskar på infartsvägen till klubben, lägga för hål i marken bakom klubbstugan, laga skador i staketen på planerna och lite annat.
 
Vi betonar återigen att ALLA medlemmar är ABHK och att klubben blir vad vi gör den till. Även om styrelsen har övergripande ansvar för verksamheten, så kan inte vi ta hand om allt på egen hand. Det finns helt enkelt inte möjlighet till det på ideell basis. Det är med andra ord allas skyldighet att hjälpa till att hålla klubben i fin form.
 
Du som medverkar på fixardagen får - utöver vår tacksamhet - korv med bröd, dricka och fika under dagen samt poäng enligt vårt klubbsystem.
 
Vill du vara med? Klicka då i att du kommer i evenemanget på Facebook! På söndag får du sedan gärna ta med glatt humör och eventuellt någon kratta, såg eller liknande.
 
Hoppas att vi ses!


Medlemsdag 16 oktober (12-15)

 

Då klubben har många nya medlemmar tänkte vi att det kunde vara trevligt med en medlemsdag för att lära känna varandra!
 
Planen är lite agility-, rallylydnads- och noseworkträning för de som vill (ej instruktörsledd) samt lite grill och mingel.
 
Vill du endast komma och träna och umgås, men inte äta något så är det okej att bara att dyka upp. Om du däremot vill ha korv med bröd och dricka (som klubben bjuder på) så behöver du meddela detta i förväg på styrelsen@abhk.se. Säg gärna då också till om du önskar vegetariskt/veganskt alternativ.
 
Hoppas att vi ses!


Poängsystem

 

Att vi är en ideell förening har du kanske läst eller hört, men vad betyder det i praktiken? Jo, det innebär att ingen i styrelsen får någon som helst lön för att arbeta med klubben. Alla inkomster går rakt in i verksamheten och betalar saker så som exempelvis arrende, fastighetsskötsel, gräsklippning, el, inhyrda instruktörer och träningsredskap.

Många medlemmar tänker inte på det här, utan kommer till klubben bara för att träna och funderar inte på allt runt omkring. Det gör att vi i styrelsen får göra det mesta ... och det är en hel del! Emellanåt hade det faktiskt varit fint att få lite hjälp. För även om vi i styrelsen har ett övergripande ansvar för verksamheten, så är det ett tungt lass att dra runt hela klubben på bara några få personer.

Så ... för att inspirera fler medlemmar (och även andra) att engagera sig i klubben har vi därför beslutat att införa ett poängsystem, där var och en kan samla poäng som kan nyttjas till diverse roliga saker.

Eventuellt tillkommer fler punkter på poängsystemet framöver, men vi börjar så här och ser hur det faller ut. Har du möjlighet att hjälpa till? Hör gärna av dig!

 RSS