Angereds Brukshundklubb

Agility - fortsättningskurs

 
OBS: FULLSATT!
 
Upplägg

Denna kurs är avsedd för dig som vill komma vidare i agilityn med din hund. Vi kommer bygga vidare på de färdigheter som vi har från grundkursen. Kursens syfte är att fortsätta att utveckla grunderna i hinderförståelse och handlingen med kortare hinderkombinationer.

Vi introducerar balanshindren (gungan, balansbommen och A-hindret). Vi kommer även jobba med hoppteknik och att stärka hundens självförtroende och bygga upp individuella träningsplaner. Både teori och praktiska övningar ingår.

Förkunskaper: hunden skall ha god allmänlydnad, dvs kunna träna lös med störning och komma på inkallning. Föraren skall gärna ha gått en grundkurs i agility och hunden skall ha prövat de flesta hinder (inte balanshindren).

 

dog-4048824_1280

Datum

Måndag 10 maj 17:30-19:30 (Träningsupplägg och bygga banor)

Måndag 17 maj 17:30-19:30 (Kroppsspråk och kommandon)

Måndag 24 maj 17:30-19:30 (Balansbommen, gungan och A-hindret)

Måndag 31 maj 17:30-19:30 (Hoppteknik)

Måndag 7 juni 17:30-19:30 (Regler och Tävling)

 

Kursen kommer att hållas av Emma Holmes, som är utbildad agilityinstruktör och tävlar agility i klass tre.

 

På grund av Coronapandemin har vi valt att begränsa antalet deltagare till sex stycken, för att ordentliga avstånd ska kunna hållas. Av samma anledning ber vi samtliga kursdeltagare att inte ta med sig extra familjemedlemmar på kursen. En person per hund är det som gäller. Kursen körs utomhus - oavsett väder - och handsprit kommer att finnas på plats.

Minimum antal deltagare: 4.

 
Pris

Icke medlem: 1 400 kronor

Medlem: 900 kronor

 

Ordinarie medlemskap kostar 590 kronor per år. Av dessa pengar går 400 kronor till förbundet och 190 kronor till vår klubb. Som medlem får du en mängd rabatter, sex nummer av tidningen Brukshunden samt tillgång till klubbens ytor och redskap för egen träning.

Om du ännu inte är medlem, men önskar bli så fyller du i digitalt formulär här.

Var noga med att välja Angereds Brukshundklubb i steg två.

Därefter betalar du endast 900 kronor för själva kursen.

 

Skicka in din anmälan nedan och betala sedan kostnaden innan kursstart till PG: 73 79 94 - 4. Märk inbetalningen med "Agility - fortsättningskurs" och ditt namn. Anmälan är bindande och kursavgift betalas endast tillbaka vid uppvisande av sjukintyg för antingen ägare eller hund.

Medlemsbevis, kvitto eller motsvarande dokumentation på erlagda avgifter samt vaccinationsintyg skall medföras till kursstart.

Observera också att kursen kan komma att ställas in ifall vi får in för få anmälningar. Betala därför inte in några pengar innan du har fått klartecken från oss att du har en plats och att kursen blir av som planerat.

 

Varmt välkommen!

 
Frågor?

Kontakta oss på sektor@abhk.se.

Kursanmälan